085 301 2306
0

Onze Dronekenner staat altijd voor u klaar met praktische kennis en ervaring van DJI drones.Vakkundig drone advies op maat

Heb je vragen of bijzondere eisen en wensen? Wie ondersteunen graag in het kiezen van de beste camera drone. Neem contact met ons op en één van onze Kenners helpt je graag met praktische informatie over en ervaring met drones.

Feedback

Onderaan deze pagina is het mogelijk om te reageren. Laat je ons even weten wat je van deze pagina en onze adviezen vindt? Dan blijven wij deze pagina continu verbeteren. Klik hier om direct naar de opmerkingen te gaan.

Snel verder naar

Dure crash? Niet met Care Refresh!

Dure crash? Niet met Care Refresh!Een drone is een waardevol apparaat en een ongeluk zit in een klein hoekje. Sluit daarom Care Refresh af op uw drone. Deze "verzekering" van DJI dekt alle schade bij een crash van uw drone voor een vaste lage prijs. Zo vlieg je altijd met een gerust hart! Klik hier om meer te lezen en te bestellen.

Eenvoudig drones vergelijken

Met onze geavanceerde vergelijker kun je eenvoudig zelf vrijwel alle (relevante) eigenschappen van de bekendste drones vergelijken. We hebben vrijwel alle kenmerken opgenomen en zo verwerkt dat het duidelijk en waardevol is voor zowel beginners als professionals. Een unieke tool die weinige andere drone webshops bieden: kennis maakt het verschil!

In de video hieronder laten we zien hoe de vergelijker werkt. Het is heel simpel, en geeft je volledig inzicht in de verschillen tussen verschillende camera drones.

Wij helpen je met je keuze op basis van onze eigen ervaringen!

Je bent op zoek naar een drone, voor je werk of voor op vakantie volgende week, of gewoon omdat het je leuk lijkt en rond aan het kijken bent. Maar er zijn inmiddels zoveel camera drones, en ze hebben zóveel specificatie en eigenschappen dat je hoofd er van duizelt. Dat snappen wij, en eens stonden wij in jouw schoenen. Daarom vertellen we hier in gewone-mensen-taal wat iedere drone wel en niet kan. Zo kun jij het makkelijkste beslissen welke drone met camera het beste bij jou past. Wanneer je op een afbeelding van een drone klikt ga je naar de productpagina met nog véél meer informatie, afbeeldingen, video's en specificaties.

Geen gebruikersniveau's maar mogelijkheden

Wij onderscheiden voor onze drones geen niveau voor de gebruiker, maar van de capaciteiten en mogelijkheden van de drone:

  • Ontdekken - prima beeldkwaliteit, klein bereik, korte vliegduur
  • Hobby - goede beeldkwaliteit, klein tot gemiddeld bereik, gemiddelde vliegduur
  • Professioneel - maximale beeldkwaliteit, groot bereik, lange vliegduur

Iedereen kan een DJI drone vliegen!

De laatste jaren zijn drones zo sterk verbeterd, en dan met name de DJI drones, dat eigenlijk iedereen er mee kan vliegen, mits je bekend bent met de bediening (handleiding) en de regels. Ze zijn extreem veilig en betrouwbaar geworden, door krachtiger aandrijvingen en geavanceerde sensoren die de drone in staat stellen obstakels te detecteren of zelfs te vermijden. Bij verlies van de verbinding komen alle DJI drones zelfs automatisch terug naar het vertrekpunt; dit heet Return To Home.

Hogere prijs = makkelijker vliegen

We durven zelfs te stellen dat hoe duurder de (DJI) drone, hoe makkelijker deze is te vliegen, maar hoe moeilijker deze meester is te worden. De duurdere, grotere drones zijn krachtiger en hebben intelligentere software, betere sensoren, hogere windresistentie en een krachtiger verbinding. Met de prijs nemen ook de mogelijkheden van de drone toe en het topsegment heeft zoveel opties en mogelijkheden dat je wel even zoet bent voor je alles onder de knie hebt; neem je tijd. Maar blijf altijd voorzichtig en met gezond verstand te werk gaan, want de meeste crashes met drones gebeuren juist wanneer je té relaxed wordt.

.

DJI Mavic 2 Pro

De Mavic 2 is de allernieuwste DJI drone (augustus 2018) en is dé meest geavanceerde drone voor particuliere gebruikers op de markt. De Mavic 2 is zéér stil, maar toch erg krachtig met een hoge topsnelheid en een vliegduur van maximaal 31 minuten. De hoge windresistentie in combinatie met de voortreffelijke 3-assige gimbal maken zelfs redelijk sterke rukwinden niet of nauwelijks zichtbaar in je (video) beelden. Daarnaast heeft de Mavic 2 een ongekend arsenaal Intelligent Flight Modes en Quick Shots die volledig geautomatiseerde scenario's mogelijk maken met professionele resultaten.

Maximale beeldkwaliteit

Hasselblad heeft voor de Mavic 2 Pro samen met DJI de beste gimbal camera tot nu toe ontwikkeld die garant staat voor uitstekende foto's (20 megapixel, ISO tot 12800), mooie video's (100 Mbit) en de meest uitgebreide nabewerkingsmogelijkheden door de nieuwe kleurprofielen Dlog-M (10bit) en HDR video (HLG 10bit). 

Maximaal bereik

Door het nieuwe OcuSync 2.0 tranmissie systeem haal je makkelijk 4 kilometer (zonder obstakels) terwijl je nog vloeiende HD beelden op je beeldscherm ziet. In combinatie met de lange vliegduur en hoge snelheid gaat de Mavic 2 waar je maar wilt en heb je altijd maximale controle over je situatie en shots, zelfs op grote afstanden (of bij relatief veel interferentie).DJI Mavic 2: See the bigger picture

Niveau: professioneel

Bereik (CE): 4000 meter

Vliegtijd: 31 minuten

Snelheid: 72 km/u

Gewicht: 907 gram

Camera: 1" CMOS, made by Hasselblad

Video: 4K Ultra HD / 2,7K / Full HD

Foto: 20 megapixel (5472×3648)

Opvouwbaar: ja (84 x 91 x 214 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch

.

DJI Mavic 2 Zoom

De Mavic 2 is de allernieuwste DJI drone (augustus 2018) en heeft op alle punten een flinke update gehad. De Mavic 2 is zéér stil, maar toch erg krachtig met een hoge topsnelheid en een vliegduur van maximaal 31 minuten. De hoge windresistentie in combinatie met de voortreffelijke 3-assige gimbal maken zelfs redelijk sterke rukwinden niet of nauwelijks zichtbaar in je (video) beelden. Daarnaast heeft de Mavic 2 een ongekend arsenaal Intelligent Flight Modes en Quick Shots die volledig geautomatiseerde scenario's mogelijk maken met professionele resultaten. De unieke Dolly Zoom quickshot maakt automatisch een video met een bijzonder vertigo effect.

Uitstekende beeldkwaliteit

De bekende gimbal camera van DJI is verder verbeterd en voorzien van 2x optische zoom (24-48mm) waardoor je veiliger / discreter op afstand kunt filmen, of sneller dichtbij de actie bent. Je kunt mooie foto's (12 megapixel) en video's (100 Mbit) maken met de Mavic 2 Zoom, en biedt voldoende nabewerkingsmogelijkheden (kleurprofiel D-Cinelike).

Maximaal bereik

Door het nieuwe OcuSync 2.0 tranmissie systeem haal je makkelijk 4 kilometer (zonder obstakels) terwijl je nog vloeiende HD beelden op je beeldscherm ziet. In combinatie met de lange vliegduur en hoge snelheid gaat de Mavic 2 waar je maar wilt en heb je altijd maximale controle over je situatie en shots, zelfs op grote afstanden (of bij relatief veel interferentie).DJI Mavic 2: See the bigger picture

Niveau: professioneel

Bereik (CE): 4000 meter

Vliegtijd: 31 minuten

Snelheid: 72 km/u

Gewicht: 905 gram

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: 4K Ultra HD / 2,7K / Full HD

Foto: 12 megapixel (4000×3000)

Opvouwbaar: ja (84 x 91 x 214 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch

.

DJI Mavic 2 Air

De Mavic Air (begin 2018) biedt een bijzonder gunstige verhouding tussen mogelijkheden, prestaties en formaat. De Mavic Air is vergelijkbaar met de Mavic Pro / Platinum maar met een flink kleiner bereik, kortere accu duur, maar vooral ook een véél kleiner formaat. De Mavic Air past letterlijk in je jaszak en neem je daarom nóg eenvoudiger overal mee naartoe. Desondanks heeft de Mavic Air wel sensoren voor- en achter en kan obstakels in die richtingen ontwijken zonder te stoppen. Met de Mavic Air maak je moeiteloos prachtige opnamen op korte afstanden tijdens reizen, uitjes en vakanties waar je vrienden en familie versteld van zullen staan.

Goede beeldkwaliteit

De 2-assige gimbal camera van de Mavic Air compenseert beweging van de drone (bv door harde wind) erg goed maar door het ontbreken van de derde as kan het soms toch zichtbaar zijn in je beelden. Je kunt mooie foto's (12 megapixel) en video's (100 Mbit) maken met de Mavic Air, en biedt voldoende nabewerkingsmogelijkheden (kleurprofiel D-Cinelike).

Gemiddeld bereik

De Mavic Air maakt gebruik van een verbeterde Wi-Fi module en antenne's. Hoewel het bereik en de signaalkwaliteit beter zijn dan die van de Spark blijft deze sterk afhankelijk van omstandigheden en interferentie. Het signaal is gevoelig(er) voor interferentie, waardoor het bereik variabel en vrij beperkt is. De vliegduur is maximaal 21 minuten en is daarmee ruim gezien het bereik en de hoge topsnelheid. De Mavic Air is vooral bedoeld voor gemiddelde afstanden tot 1000 meter, hoewel het ons ook gelukt is om afstanden van 2 en zelfs ruim 3 kilometer te halen.DJI Mavic Air: your adventure unfolds

Niveau: hobby

Bereik (CE): 2000 meter

Vliegtijd: 21 minuten

Snelheid: 68,4 km/u

Gewicht: 430 gram

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: 4K Ultra HD / 2,7K / Full HD / HD

Foto: 12 megapixel(4:3 - 4056×3040 / 16:9 - 4056×2280)

Opvouwbaar: ja (49 x 83 x 168 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch

.

DJI Mavic Pro Platinum

De Mavic Pro Platinum (eind 2017) is een verbetering van de iconische Mavic Pro, de eerste opvouwbare drone van DJI en een revolutie in de wereld van drones. De Mavic Platinum is een robuuste drone die, zeker anno 2019, relatief voordelig is in aanschaf en desondanks serieuze prestaties en mogelijkheden biedt. De voornaamste verbetering van de Platinum was het stuk lagere geluidsniveau en de langere vliegduur (+3 minuten).

Goede beeldkwaliteit

De 3-assige gimbal camera van de Mavic Pro Platinum compenseert beweging van de drone (bv door harde wind) zéér goed en zie je niet of nauwelijks terug in je beelden. Je kunt prima foto's (12 megapixel, max ISO 1600) en prima video's (60 Mbit) maken met de Mavic Pro Platinum, en biedt voldoende nabewerkingsmogelijkheden (kleurprofiel D-Cinelike).

Maximaal bereik

Met het OcuSync 1.0 tranmissie systeem haal je prima 4 kilometer (zonder obstakels) terwijl je meestal nog vloeiende HD beelden op je beeldscherm ziet. In combinatie met de lange vliegduur en hoge snelheid gaat de Mavic Pro Platinum waar je maar wilt en heb je altijd maximale controle over je situatie en shots.DJI Mavic Pro Platinum

Niveau: hobby

Bereik (CE): 4000 meter

Vliegtijd: 30 minuten

Snelheid: 65 km/u

Gewicht: 734 gram

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: 4K Ultra HD / C4K / 2,7K / Full HD / HD

Foto: 12 megapixel(4000×3000)

Opvouwbaar: ja (83 x 83 x 198 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch + zender

.

DJI Spark

De Spark (medio 2017) is tot op heden nog steeds de voordeligste maar geavanceerde drone van DJI met 2-assige gimbal beeldstabilisatie, geavanceerde flight controllers en een indrukwekkend arsenaar mogelijkheden. Deze "selfie" drone is ideaal om mee te nemen als vliegende camera voor een uniek perspectief tijdens reizen, uitjes en vakanties. De Spark kun je vanuit je handpalm lanceren en zonder afstandsbediening opdrachten geven, zoals volgen, foto maken en filmen. De Spark is hierdoor erg geschikt voor snelle point & shoot foto's en video's vanwege de PalmLaunch functie en zelfs geoptimaliseerd voor zéér korte afstanden (oa dmv Shallow Focus mode). Een geweldige drone om onvergetelijke vakantiefoto's en -video's mee te maken!

Prima beeldkwaliteit

De 2-assige gimbal camera van de Spark compenseert beweging van de drone (bv door harde wind) vrij goed maar door het ontbreken van de derde as kan het soms toch zichtbaar zijn in je beelden. Je kunt mooie foto's (12 megapixel) en video's (100 Mbit) maken met de Mavic Air, en biedt voldoende nabewerkingsmogelijkheden (kleurprofiel D-Cinelike).

Klein bereik

De Spark maakt gebruik van Wi-Fi. Het signaal is vrij gevoelig voor interferentie, waardoor het bereik variabel en erg beperkt is. Je kunt de Spark met je telefoon vliegen, of zelfs met alleen handgebaren. Met een afstandsbediening neemt het bereik toe tot maximaal 500 meter; een OTG kabel kan dit nog verbeteren. De vliegduur is maximaal 16 minuten.DJI Spark: de ultieme selfie drone

Niveau: ontdekken

Bereik (CE): 50-500 meter

Vliegtijd: 16 minuten

Snelheid: 50 km/u

Gewicht: 300 gram

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: Full HD(1920×1080)

Foto: 12 megapixel (3968×2976) / 1440×1080 ShallowFocus / 2300×1280 (Pano, horizontaal) / 960×1280 (Pano, verticaal)

Opvouwbaar: nee (55 x 143 × 143 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch

.

Ryze Tello, powered by DJI

De Tello (begin 2018) is een goedkope toy drone (ca €100) die desondanks volwassen vliegprestaties biedt vanwege de geavanceerde DJI flight controllers waar deze drone mee is uitgerust. De Tello lanceer je eenvoudig en snel door 'm in de lucht te gooien, en is daardoor ideaal voor snel point & shoot werk. De Tello is vooral heel leuk om mee te vliegen, zeker in combinatie met 3D Goggles (telefoon). Daarnaast kun je de drone zelf programmeren voor het uitvoeren van stunts en patronen.

Matige beeldkwaliteit

De 5MP camera heeft geen mechanische stabilisati maar desondanks kun je onder de juiste omstandigheden best leuke foto's maken. In video's zie je de beweging van de drone wel duidelijk terug.

Zeer klein bereik

De Tello vliegt op een Wi-Fi signaal met een bereik van 50 meter en een maximale hoogte van 10 meter. De drone is erg windgevoelig en waait makkelijk weg, dus kan niet te hoog vliegen. De vliegduur per accu is ongeveer 13 minuten. De Tello is met name bedoeld om lekker mee te racen en snapshots te maken.DJI Mavic Air: your adventure unfolds

Niveau: ontdekken

Bereik (CE): 50 meter

Vliegtijd: 13 minuten

Snelheid: 15 km/u

Gewicht: 80 gram

Camera: 1.2/3" CMOS (5 megapixel)

Video: HD ready (720p)

Foto: 5 megapixel

Opvouwbaar: nee (42 x 98 x 92,5 mm)

Return to Home: Nee*

Active Tracking: Nee*

* De nieuwe TelloFPV app biedt nieuwe mogelijkheden voor de Tello, waaronder Return to Home en tracking. Je moet extra betalen voor deze app. Lees de Tello productpagina voor meer informatie.

.

Opmerkingen

Reviews
Reviews - 0
Schrijf een beoordeling

Geen berichten gevonden