Drone in viegtuig

Op (vlieg)reis met je drone? 

Je gaat lekker op reis naar een prachtige bestemming, en wat is er dan leuker om dat vast te leggen met je drone voor je vrienden en familie. Je weet nu al dat ze uit hun stoel zullen vallen van de ongelofelijke beelden die jij hebt gemaakt met je drone.

Tip: ontlaad altijd je drone LiPo accu's tot ongeveer 50%.als je ze een tijdje niet gebruikt. Dat is niet alleen veiliger maar ook beter voor je drone LiPo accu's.

Heb je vragen over het vervoer van je drone en accu's op vakantie in het vliegtuig? Lees dan gauw verder want met onze tips ga je goed voorbereid op reis!

Drones en LiPo accu's meenemen in een vliegtuig op reis en vakantie

Vaak krijgen we de vraag waar je op moet letten als je met het vliegtuig op reis gaat, en je een drone wilt meenemen. Mag een drone zonder meer mee in de handbagage? En hoe zit het met de accu’s?

Helaas is hier (nog) geen eenduidig antwoord is dus check het altijd ruim op tijd bij je vliegmaatschappij wat de voorwaarden op dat moment zijn. De kleinere drones (Mavic en Spark series) mogen meestal mee in handbagage, ook bij budgetmaatschappijen. Het vervoeren van drone LiPo accu's brengt namelijk altijd een risico met zich mee, maar met de juiste middelen kun je dat risico minimaliseren en met een veilig gevoel op reis.

Risico's van drone LiPo accu's

Vraag je je nu af wat het belang hiervan is? Klik op deze link om te zien wat Herman van Blijker en Martijn Krabbé overkwam in een vlucht vanuit Thailand.

De regels van KLM

Dit is wat de KLM zegt over het vervoeren van drones en drone LiPo accu's in het vliegtuig. 

Een drone kan meegenomen worden in de ruimbagage of handbagage, zolang deze voldoet aan de standaard bagageregels. Als de batterij minder dan 100Wh is en de drone en batterij zijn ingepakt volgens de regels is er geen aanvraag nodig. Als de batterij meer dan 100Wh is, is er wel een aanvraag nodig.

In dat geval ontvangen we graag de volgende gegevens:

  • volledige naam
  • boekingscode en ticketnummer
  • soort drone
  • exacte afmetingen van de drone (lengte x breedte x hoogte)
  • gewicht van de drone
  • type batterij en Wh van de batterij
  • of je de drone in het ruim of per handbagage wilt vervoeren

Eisen KLM en meeste vliegmaatschappijen

De eisen bij KLM (en de meeste vliegmaatschappijen) voor gewone drones en accu's:

  • Beschermd zijn tegen beschadiging (bv LiPo safety bag)
  • Contactpunten afgedekt met isolatietape of onze beschermkapjes
  • Maximaal 2 accu's per persoon

Gelukkig kun je bij DroneKenner diverse producten bestellen die het vervoer van drones en LiPo accu's in vliegtuigen een stuk veiliger en eenvoudiger maken, niet alleen voor jezelf maar ook je medepassagiers.

Bestel nu, en ga direct veilig op reis met jouw drone!

Dure crash? Niet met Care Refresh!

https://www.dronekenner.nl/producten/opbergen/care-refresh/