No Fly Zones Nederland (kaart)

Officiële no-fly zones (interactief met lokatie, van rijksoverheid)

De officiele kaart met no-fly zones voor drones in Nederland vind je via deze link: https://map.godrone.nl (of klik op de kaart hieronder).
Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/vraag-en-antwoord/regels-drone-laag-risico

No Fly Zones camera drones Nederland (rijksoverheid / GoDrone)

 

No Fly Zones in Nederland (interactieve kaart van Aeret)

In deze interactieve kaart vind je alle No Fly Zone (NFZ) beperkingen en andere informatie over mogelijke beperkingen van het vliegen met je drone. Let op dat tijdelijk ingestelde No Fly Zones niet altijd weergegeven worden.

Interactieve no-fly zones voor drones by Aerat

Legenda

  • Rood: no-fly zone of CTR, verboden te vliegen
  • Blauwe cirkel: ongecontroleerd (zweef)vliegveld of heliport, alleen vliegen indien toestemming van beheerder
  • Roze: laagvlieggebied, alleen vliegen indien er iemand meekijkt
  • Groen: Natura 2000-gebied waar een droneverbod is ingesteld

Lees voordat je gebruik maakt van deze kaart eerst de algemene regels met betrekking tot het vliegen met drones. Houd er ook rekening mee dat er soms tijdelijke no-fly zones ingesteld worden, bijvoorbeeld rond een evenement. Deze staan niet aangegeven op deze kaart.

Beschikbaar gesteld door Aeret. De kaartmaker kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden over eventuele schade opgelopen door het gebruik van deze data. Raadpleeg voor dat je gaat vliegen daarom ook altijd de officiele bronnen zoals: ICAO Luchtvaartkaart, AIS Netherlands en IL&T.

DJI Fly Safe Geo Zone Map

Ook wel Geo Map genaamd (door DJI). Dit is de on-board informatie die uw DJI drone heeft over beperkingen tot het vliegen met een drone op basis van de GP lokatie. Deze informatie zorgt voor relevante mededelingen in de DJI GO4 app over de classificatie van het lokale luchtruim, belangrijke informatie en eventuele verantwoordelijkheden voor de drone piloot. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt middels updates in de DJI GO4 app. Link: https://www.dji.com/flysafe/geo-map