085 301 2306
0

Vergeet je ND filters niet!

Neutral Density (ND) en polariserende (PL) drone camera filters zijn bedoeld om de hoeveelheid licht die in de camera treedt te reduceren en/of te filteren. Wanneer ND / PL -filters correct worden toegepast kunnen ze een groot verschil in kleurdiepte en contrast maken, en  worden video's vloeiender en cinematisch door een optimale sluitertijd in combinatie met opnamesnelheid (frames per seconde). 

Bekijk hier alle ND / PL filters voor DJI camera drones.

ND/PL-filters bieden de volgende voordelen:

  • uw foto's en video's raken minder snel overbelicht bij fel zonlicht,
  • uw beelden krijgen meer kleurdiepte en contract,
  • uw video's worden vloeiender / cinematischer,
  • minder schittering en reflectie (PL-filters).

Welke sterktes ND-filters zijn er?

ND-filters zijn er in verschillend "sterktes" voor drones, meestal varierend van ND4 tot ND64 filters, waarbij je een ND4 filter gebruikt bij weinig zonline (bewolkt) en een ND64 (of hoger) filter bij extreem fel zonlin. In Nederland gebruiken we meestal een ND4 of ND8 filter, en ND16 filter als het zonnig is en een ND32 filter als het echt heel zonnig is. 

Polarisatie filters (PL)

Een polarisatiefilter is een filter voor op je objectief en zorgt voor het verhogen van de kleurverzadiging en het reduceert reflecties in waterpartijen, metalen oppervlakken en glas. Objecten achter deze oppervlakken zijn beter zichtbaar, het contrast wordt verhoogd en het is een effect wat niet met programma’s zoals Photoshop kan worden bereikt.

https://www.dronekiezer.nl/invoerrechten-drone-china/

Op de grond afstellen

PL filters moeten (op de grond) worden ingesteld op de richting waarin je drone opnames gaat maken voor maximaal effect. Dit kost tijd en voorbereiden, maar kan geweldige resultaten geven die anders niet mogelijk zijn.

(C)PL filters

Circulair polarisatiefilters (CPL filters) zijn de meestgebruikte filters voor . Polarisatiefilters kunnen worden geroteerd in de filtervatting zodat bepaalde effecten, zoals het verhogen van de kleurverzadiging, kunnen worden bereikt. Het maximale effect wordt behaald wanneer foto’s worden gemaakt in een hoek van 90 graden ten opzichte van de zon. Door aan het filter te draaien kan door de zoeker of op het LCD-scherm van de camera het effect van het polarisatiefiler worden gezien. Een tweede functie van een circulair polarisatiefilter is het reduceren van reflecties in waterpartijen, metalen oppervlakken en glas (bijvoorbeeld etalages). Objecten achter deze oppervlakten zijn beter zichtbaar door het gebruik van het polarisatiefilter. Een effect wat niet met programma’s zoals Photoshop kan worden bereikt.

Opmerkingen

Reviews
Reviews - 0
Schrijf een beoordeling

Geen berichten gevonden