Return To Home: hoe werkt dat?

Return To Home: hoe werkt het?

De app meldt tijdens opstijgen “the home point has been recorded”, wanneer er een goede GPS connectie was tijdens het opstijgen (let hier op). Let ook op de minimale RTH hoogte die je in kunt stellen in de app. De drone vliegt eerst (omhoog) naar de minimale hoogte (tenzij er boven) en vliegt daarna in een rechte lijn naar de HP op die hoogte (of hoger), en zal recht boven de HP de landing in gaan zetten. Houdt er rekening mee dat als de drone ergens onder vliegt en de RTH in werking treedt, de drone recht omhoog zal bewegen indien deze lager vliegt dan de minimaal ingestelde RTH hoogte. Consumenten drones kunnen op dit moment (juli 2018) nog geen obstakels in opwaartse richting detecteren waardoor dit vaak leidt tot een (ernstige) crash.

Hoe hoog mag ik vliegen in Nederland?
De maximaal toegestane hoogte voor drones in Nederland is 120 meter meestal. Op sommige terreinen, zoals vliegclubs, mag je tot 300 meter. De maximale hoogte die je in kunt stellen in de app is door DJI begrenst op 500 meter. Het is mogelijk hoger te vliegen maar dergelijke modificaties zijn mogelijk (sterk) van invloed op de garantie.

Meer info over wetgeving vind je hier: https://www.dronekenner.nl/wetgeving/

DJI Care Refresh: snelle, voordelige vervanging bij crash

Een drone is een waardevol apparaat en een ongeluk zit in een klein hoekje. Sluit daarom Care Refresh af op uw drone. Deze "verzekering" van DJI dekt alle schade bij een crash van uw drone voor een vaste lage prijs. Zo vlieg je altijd met een gerust hart!