Welke drone past bij jou? Vakkundig drone advies op maat!

Onze Dronekenner staat altijd voor u klaar met praktische kennis en ervaring van DJI drones.Vakkundig drone advies op maat

Heb je vragen of bijzondere eisen en wensen? Wat zijn de verschillen tussen de actuele DJI drones? In dit artikel leggen we dit zo eenvoudig mogelijk uit zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wij ondersteunen graag in het kiezen van de beste camera drone. Neem contact met ons op en één van onze Kenners helpt je graag met praktische informatie over en ervaring met drones.

Feedback

Onderaan deze pagina is het mogelijk om te reageren. Laat je ons even weten wat je van deze pagina en onze adviezen vindt? Dan blijven wij deze pagina continu verbeteren. Klik hier om direct naar de opmerkingen te gaan.

Ga direct naar:

Dure crash? Niet met Care Refresh!

Dure crash? Niet met Care Refresh!Een drone is een waardevol apparaat en een ongeluk zit in een klein hoekje. Sluit daarom Care Refresh af op uw drone. Deze "verzekering" van DJI dekt alle schade bij een crash van uw drone voor een vaste lage prijs. Zo vlieg je altijd met een gerust hart! Klik hier om meer te lezen en te bestellen.

Eenvoudig drones vergelijken

Met onze geavanceerde vergelijker kun je eenvoudig zelf vrijwel alle (relevante) eigenschappen van de bekendste drones vergelijken. We hebben vrijwel alle kenmerken opgenomen en zo verwerkt dat het duidelijk en waardevol is voor zowel beginners als professionals. Een unieke tool die weinige andere drone webshops bieden: kennis maakt het verschil!

In de video hieronder laten we zien hoe de vergelijker werkt. Het is heel simpel, en geeft je volledig inzicht in de verschillen tussen verschillende camera drones.

Wij helpen je met je keuze op basis van onze eigen ervaringen!

Je bent op zoek naar een drone, voor je werk of voor op vakantie volgende week, of gewoon omdat het je leuk lijkt en rond aan het kijken bent. Maar er zijn inmiddels zoveel camera drones, en ze hebben zóveel specificatie en eigenschappen dat je hoofd er van duizelt. Dat snappen wij, en eens stonden wij in jouw schoenen. Daarom vertellen we hier in gewone-mensen-taal wat iedere drone wel en niet kan. Zo kun jij het makkelijkste beslissen welke drone met camera het beste bij jou past. Wanneer je op een afbeelding van een drone klikt ga je naar de productpagina met nog véél meer informatie, afbeeldingen, video's en specificaties.

Geen gebruikersniveau's maar mogelijkheden

Wij onderscheiden voor onze drones geen niveau voor de gebruiker, maar van de capaciteiten en mogelijkheden van de drone:

interferentie

  • Ontdekken - prima beeldkwaliteit, klein bereik, korte vliegduur
  • Hobby - goede beeldkwaliteit, klein tot gemiddeld bereik, gemiddelde vliegduur
  • Professioneel - maximale beeldkwaliteit, groot bereik, lange vliegduur

Iedereen kan een DJI drone vliegen!

De laatste jaren zijn drones zo sterk verbeterd, en dan met name de DJI drones, dat eigenlijk iedereen er mee kan vliegen, mits je bekend bent met de bediening (handleiding) en de regels. Ze zijn extreem veilig en betrouwbaar geworden, door krachtiger aandrijvingen en geavanceerde sensoren die de drone in staat stellen obstakels te detecteren of zelfs te vermijden. Bij verlies van de verbinding komen alle DJI drones zelfs automatisch terug naar het vertrekpunt; dit heet Return To Home.

Hogere prijs = makkelijker vliegen

We durven zelfs te stellen dat hoe duurder de (DJI) drone, hoe makkelijker deze is te vliegen, maar hoe moeilijker deze meester is te worden. De duurdere, grotere drones zijn krachtiger en hebben intelligentere software, betere sensoren, hogere windresistentie en een krachtiger verbinding. Met de prijs nemen ook de mogelijkheden van de drone toe en het topsegment heeft zoveel opties en mogelijkheden dat je wel even zoet bent voor je alles onder de knie hebt; neem je tijd. Maar blijf altijd voorzichtig en met gezond verstand te werk gaan, want de meeste crashes met drones gebeuren juist wanneer je té relaxed wordt.

.

DJI Mavic Mini 2

De DJI Mavic Mini 2 is gelanceerd in Oktober 2020 en biedt professionele eigenschappen tegen een erg bescheiden prijs. De populaire Fly More Combo uitvoering met een adviesprijs van €599 biedt ruim anderhalf uur vliegtijd, een enorm en betrouwbaar bereik tot wel 6 kilometer (vanwege Ocusync verbinding ipv Wi-Fi) en relatief voordelige accessoires (zoals een opbergtasje en accu multilader). De DJI Mavic Mini 2 is de ultieme vliegende point & shoot camera: gestabiliseerde hoge kwaliteit camera, ongekend compact, opvouwbaar en zo licht dat het als speelgoed wordt beschouwd voor de nieuwe wetgeving (2020) in Nederland. De Mavic Mini is extreem eenvoudig in gebruik; zelfs je grootouders vliegen er binnen 5 minuten mee als een pro. Deze supercompacte camera drone geeft enorm veel vrijheid en is daarom ideaal voor op vakantie. Je vrienden en familie zullen van hun stoel vallen wanneer ze je "vakantiekiekjes" zien van schitterende panorama's, geschoten op grote hoogtes. De Mavic Mini heeft voor zijn afmeting een ongekend lange vliegduur tot 31 minuten want tot nu toe zagen we hooguit 12 minuten in dit extreem kleine formaat. De Mavic Mini biedt desondanks de indrukwekkende stabiliteit en performance die we van alle DJI drones gewend zijn inmiddels. De windresistentie is erg hoog dus je hoeft niet bang te zijn dat je drone wegwaait; maar je moet natuurlijk wel oppassen als je bijvoorbeeld filmt aan de kust. Het bereik en vermogen zijn echter groot genoeg om de Mavic Mini vrijwel altijd veilig aan de grond te krijgen en anders is er altijd nog de Return To Home functie De goede windresistentie in combinatie met de voortreffelijke 3-assige gimbal maken zelfs redelijk sterke rukwinden niet of nauwelijks zichtbaar in je (video) beelden. Daarnaast heeft de Mavic Mini de nodige Intelligent Flight Modes en Quick Shots die volledig geautomatiseerde scenario's mogelijk maken waarmee zelfs de meest onervaren piloot moeiteloos professionele opnamen maakt.

Uitstekende beeldkwaliteit

Met fotokwaliteit tot 12 megapixel, videokwaliteit tot 4K UHD @ 30 fps (en 1080p tot 60fps), een bitrate van 100mbit/s (!!!) en ruim voldoende flexibiliteit om in alle lichtomstandigheden goede resultaten te boeken, kom je met de Mavic Mini 2 niet snel te kort. De foto's en video's zijn prachtig en worden mechanische gestabiliseerd zodat ze altijd scherp en vrij van trillingen/schokken zijn, waardoor ze altijd van professionele kwaliteit, zelfs als je geen ervaring met het vliegen van een drone hebt. De Mavic Mini 2 heeft helaas geen geavanceerde kleurenprofielen dus in nabewerking heb je minder mogelijkheden, maar voor de meeste "casual" drone piloten is dat niet of nauwelijks een probleem.

Extreem bereik

De grootste verbetering van de DJI Mini 2 t.o.v. de voorganger (DJI Mavic Mini 1) is de overstap van Wi-Fi (beperkt bereik en hoge gevoeligheid voor verstoring door andere signalen) naar het gepatenteerde OcuSync van DJI. Hierdoor is het (video feed) bereik van ca 300 meter verbeterd naar 6000 meter (CE, onder ideale omstandigheden). Hierdoor kun je niet alleen verder vliegen maar de kwaliteit en stabiliteit van de live video verbinding is véél beter en je hoeft je nauwelijks zorgen te maken dat een shot mislukt of langer duurt vanwege haperende video op je mobiele apparaat. De vrij hoge topsnelheid van de DJI Mavic Mini 2 in combinatie met een vliegtijd tot wel 31 minuten (onder ideale omstandigheden) d geeft je geweldige vrijheid om te filmen met de DJI Mini 2 waar je maar wilt.

Niveau: hobby / professioneel

DJI Mavic Mini 2 drone met cameraBereik (CE): 6000 meter (CE)

Vliegtijd: 31 minuten

Snelheid: 57,6 km/u

Gewicht: 249 gram (Online registratie verplicht in 2021)

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: 4K UHD (30fps) / 2,7K Quad HD (30fps) / 1080p Full HD (60fps)

Foto: 12 megapixel (400×3000)

Opvouwbaar: Ja (138×81×58 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Niet volgen, wel centreren op doelwit in POI

Obstakelvermijding: Nee

.

DJI Mavic Mini

De DJI Mavic Mini is gelanceerd in november 2019) en biedt ondanks de lage prijs zeer indrukwekkende eigenschappen. De DJI Mavic Mini is de ultieme vliegende point & shoot camera: gestabiliseerde hoge kwaliteit camera, ongekend compact, opvouwbaar en zo licht dat het als speelgoed wordt beschouwd voor de nieuwe wetgeving (2020) in Nederland. De Mavic Mini is extreem eenvoudig in gebruik; zelfs je grootouders vliegen er binnen 5 minuten mee als een pro. Deze supercompacte camera drone geeft enorm veel vrijheid en is daarom ideaal voor op vakantie. Je vrienden en familie zullen van hun stoel vallen wanneer ze je "vakantiekiekjes" zien van schitterende panorama's, geschoten op grote hoogtes. De Mavic Mini heeft voor zijn afmeting een ongekend lange vliegduur tot 30 minuten want tot nu toe zagen we hooguit 12 minuten in dit extreem kleine formaat. De Mavic Mini biedt desondanks de indrukwekkende stabiliteit en performance die we van alle DJI drones gewend zijn inmiddels. De windresistentie is erg hoog dus je hoeft niet bang te zijn dat je drone wegwaait; maar je moet natuurlijk wel oppassen als je bijvoorbeeld filmt aan de kust. Het bereik en vermogen zijn echter groot genoeg om de Mavic Mini vrijwel altijd veilig aan de grond te krijgen en anders is er altijd nog de Return To Home functie De goede windresistentie in combinatie met de voortreffelijke 3-assige gimbal maken zelfs redelijk sterke rukwinden niet of nauwelijks zichtbaar in je (video) beelden. Daarnaast heeft de Mavic Mini de nodige Intelligent Flight Modes en Quick Shots die volledig geautomatiseerde scenario's mogelijk maken waarmee zelfs de meest onervaren piloot moeiteloos professionele opnamen maakt.

Goede beeldkwaliteit

Met fotokwaliteit tot 12 megapixel, videokwaliteit tot 2,7K, een bitrate van 40mbit/s en ruim voldoende flexibiliteit om in alle lichtomstandigheden goede resultaten te boeken, kom je met de Mavic Mini niet snel te kort. De foto's en video's zijn prachtig en worden mechanische gestabiliseerd zodat ze altijd scherp en vrij van trillingen/schokken zijn, waardoor ze altijd van professionele kwaliteit, zelfs als je geen ervaring met het vliegen van een drone hebt. De Mavic Mini heeft geen geavanceerde kleurenprofielen dus in nabewerking zul je helaas weinig extra kunnen doen, maar daar is deze drone ook niet voor bedoeld.

Hasselblad heeft voor de Mavic 2 Pro samen met DJI de beste gimbal camera tot nu toe ontwikkeld die garant staat voor uitstekende foto's (20 megapixel, ISO tot 12800), mooie video's (100 Mbit) en de meest uitgebreide nabewerkingsmogelijkheden door de nieuwe kleurprofielen Dlog-M (10bit) en HDR video (HLG 10bit). 

Gemiddeld bereik

De Mavic Mini maakt gebruik van een verbeterde Advanced Wi-Fi module en antenne's. Hoewel het bereik en de signaalkwaliteit beter zijn dan die van de DJI Spark en Mavic Air blijft deze sterk afhankelijk van omstandigheden en interferentie. Het signaal is gevoelig(er) voor interferentie, waardoor het bereik variabel en vrij beperkt is. De vliegduur is maximaal 30 minuten en is daarmee zéér gezien het bereik en de hoge topsnelheid. De Mavic Mini is vooral bedoeld voor gemiddelde afstanden van 500 tot 1000 meter, hoewel het ons ook gelukt is om afstanden van 2 en zelfs ruim 3 kilometer te halen met Advanced Wi-Fi.

Niveau: hobby

DJI Mavic Mini : Fly as you areBereik (CE): 500 meter (video feed)

Vliegtijd: 30 minuten

Snelheid: 50 km/u

Gewicht: 249 gram (Online registratie verplicht in 2021)

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: 2,7K Quad HD / 1080p Full HD

Foto: 12 megapixel (400×3000)

Opvouwbaar: Ja (57 x 82 x 140 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Niet volgen, wel centreren op doelwit in POI

Obstakelvermijding: Nee

.

DJI Mavic Air 2

De DJI Mavic Air 2 is een ongelofelijke geavanceerde drone die het extreem eenvoudig maakt om geweldige luchtfoto's en -video's te maken, waar en wanneer je maar wilt. Deze drone is zéér eenvoudig om te leren vliegen (het gaat bijna vanzelf) maar voor je deze krachtpatsers van een camera drone meester bent zul je heel veel geweldige opnames en vlieguren verder zijn. De DJI Mavic Air 2 is een absolute aanrader voor iedeen die de DJI Mavic Mini te beperkt vindt in bereik en camera. De DJI Mavic Air 2 biedt zelfs de meest veelzijdige camera van alle DJI drones met foto's tot 48MP en video's in 4K tot 60FPS (dat is tot 3x slow-motion! in 4K!).

Uitstekende beeldkwaliteit

De DJI Mavic Air 2 is uitgerust met een 48 megapixel camera en 1/2" CMOS sensor met Quad Bayer technologie. Hierdoor geniet je van een hoger dynamisch bereik en een betere kleurweergave. Video's schiet je in 4K (3840x2160) met maximaal 60 frames per seconde. Extreme slow motion beelden, met maar liefst 240 frames per seconde, schiet je in Full HD (1920x1080). Tevens is er de mogelijkheid om Hyperlapse video's in 8K te maken. Dankzij de 3-assige stabilisatie zien jouw beelden er zeer strak en professioneel uit. De camera beschikt over een lens met een brandpuntsafstand van 24mm (in 35mm equivalent), waardoor je een kijkhoek hebt van 84°.

Extreem bereik

De DJI Mavic Air 2 heeft een groot, betrouwbaar bereik en videoverbinding tot wel 6 kilometer door de OcySync verbinding. De hoge topsnelheid van de DJI Mavic Air 2 in combinatie met een ongekend maximum van 34 minuten vliegtijd geeft je volledige vrijheid om te filmen waar je maar wilt. Daarbij haal je een maximale snelheid van 19 m/s, oftewel 68 km/u. De maximale stijgsnelheid bedraagt 4 m/s (14,4 km/u).

Niveau: hobby / professioneel

DJI Mavic Air 2Bereik (CE): 6000 meter

Vliegtijd: 34 minuten

Snelheid: 58 km/u

Gewicht: 570 gram (Online registratie en online theorie examen verplicht in 2021)

Camera: 1/2" CMOS

Video: 1080p Full HD tot 4K UHD (@120fps)

Foto: 12 MP (4000×3000) - 48MP (8000x6000)

Opvouwbaar: Ja (180×97×84 mm)

Return to Home: Ja / GPS+GLONASS

Active Tracking: Active Tracking 3.0 (hervindt het doelwit na deze uit het oog te zijn verloren)

Obstakelvermijding: APAS, detectie voorwaarts & achterwaarts

.

DJI Mavic 2 Pro

De DJI Mavic 2 Pro is gelanceerd in augustus 2018 en is nog steeds met afstand dé meest geavanceerde drone voor particuliere gebruikers op de markt. De Mavic 2 is zéér stil, maar toch erg krachtig met een hoge topsnelheid en een vliegduur van maximaal 31 minuten. De hoge windresistentie in combinatie met de voortreffelijke 3-assige gimbal maken zelfs redelijk sterke rukwinden niet of nauwelijks zichtbaar in je (video) beelden. Daarnaast heeft de Mavic 2 een ongekend arsenaal Intelligent Flight Modes en Quick Shots die volledig geautomatiseerde scenario's mogelijk maken met professionele resultaten.

Maximale beeldkwaliteit

Hasselblad heeft voor de Mavic 2 Pro samen met DJI de beste gimbal camera tot nu toe ontwikkeld die garant staat voor uitstekende foto's (20 megapixel, ISO tot 12800), mooie video's (100 Mbit) en de meest uitgebreide nabewerkingsmogelijkheden door de nieuwe kleurprofielen Dlog-M (10bit) en HDR video (HLG 10bit). 

Maximaal bereik

Door het nieuwe OcuSync 2.0 tranmissie systeem haal je makkelijk 4 kilometer (zonder obstakels) terwijl je nog vloeiende HD beelden op je beeldscherm ziet. In combinatie met de lange vliegduur en hoge snelheid gaat de Mavic 2 waar je maar wilt en heb je altijd maximale controle over je situatie en shots, zelfs op grote afstanden (of bij relatief veel interferentie).

Niveau: professioneel

DJI Mavic 2: See the bigger pictureBereik (CE): 4000 meter

Vliegtijd: 31 minuten

Snelheid: 72 km/u

Gewicht: 907 gram

Camera: 1" CMOS, made by Hasselblad

Video: 4K Ultra HD / 2,7K / Full HD

Foto: 20 megapixel (5472×3648)

Opvouwbaar: Ja (afmetingen: 84 x 91 x 214 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch

Obstakelvermijding: APAS, 360º (zijwaarts alleen in Active Tracking)

DJI Mavic 2 Zoom

De Mavic 2 is gelanceerd in augustus 2018 en is nog steeds met afstand dé meest geavanceerde drone voor particuliere gebruikers op de markt. De Mavic 2 Zoom heeft als enige DJI drone een indrukwekkende optische zoom (met DollyZoom effect) en is bij uitstek geschikt voor avonturiers die graag dichtbij de actie zijn. De optische zoom stelt je in staat om snel, veilig en eenvoudig objecten van dichtbij te filmen en een indrukwekkende vertigo effect te filmen. De Mavic 2 is zéér stil, maar toch erg krachtig met een hoge topsnelheid en een vliegduur van maximaal 31 minuten. De hoge windresistentie in combinatie met de voortreffelijke 3-assige gimbal maken zelfs redelijk sterke rukwinden niet of nauwelijks zichtbaar in je (video) beelden. Daarnaast heeft de Mavic 2 een ongekend arsenaal Intelligent Flight Modes en Quick Shots die volledig geautomatiseerde scenario's mogelijk maken met professionele resultaten.

Uitstekende beeldkwaliteit

De bekende gimbal camera van DJI is verder verbeterd en voorzien van 2x optische zoom (24-48mm) waardoor je veiliger / discreter op afstand kunt filmen, of sneller dichtbij de actie bent. Je kunt mooie foto's (12 megapixel) en video's (100 Mbit) maken met de Mavic 2 Zoom, en biedt voldoende nabewerkingsmogelijkheden (kleurprofiel D-Cinelike). De unieke (optische) Dolly Zoom quickshot maakt automatisch een video met een bijzonder vertigo effect.

Maximaal bereik

Door het nieuwe OcuSync 2.0 tranmissie systeem haal je makkelijk 4 kilometer (zonder obstakels) terwijl je nog vloeiende HD beelden op je beeldscherm ziet. In combinatie met de lange vliegduur en hoge snelheid gaat de Mavic 2 waar je maar wilt en heb je altijd maximale controle over je situatie en shots, zelfs op grote afstanden (of bij relatief veel interferentie).

Niveau: professioneel

DJI Mavic 2: See the bigger pictureBereik (CE): 4000 meter

Vliegtijd: 31 minuten

Snelheid: 72 km/u

Gewicht: 905 gram

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: 4K Ultra HD / 2,7K / Full HD

Foto: 12 megapixel (4000×3000)

Opvouwbaar: Ja (afmetingen: 84 x 91 x 214 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch

Obstakelvermijding: APAS, 360º (zijwaarts alleen in Active Tracking)

.

DJI Mavic Air

Let op: deze drone is "end of life" en niet of nauwelijks nog nieuw verkrijgbaar. Reserve accu's worden steeds minder goed verkrijgbaar, Aanbevolen alternatieven: DJI Mavic Air 2 / DJI (Mavic) Mini 2.

De Mavic Air (begin 2018) biedt een bijzonder gunstige verhouding tussen mogelijkheden, prestaties en formaat. De Mavic Air is vergelijkbaar met de Mavic Pro / Platinum maar met een flink kleiner bereik, kortere accu duur, maar vooral ook een véél kleiner formaat. De Mavic Air past letterlijk in je jaszak en neem je daarom nóg eenvoudiger overal mee naartoe. Desondanks heeft de Mavic Air wel sensoren voor- en achter en kan obstakels in die richtingen ontwijken zonder te stoppen. Met de Mavic Air maak je moeiteloos prachtige opnamen op korte afstanden tijdens reizen, uitjes en vakanties waar je vrienden en familie versteld van zullen staan.

Update: de DJI Mavic Air wordt niet langer geproduceerd door DJI en is alleen nog tweedehands verkrijgbaar. 
We adviseren om naar de DJI Mavic Air 2 te kijken welke volledig vernieuwd is en veel meer functionaliteit biedt.

Goede beeldkwaliteit

De 2-assige gimbal camera van de Mavic Air compenseert beweging van de drone (bv door harde wind) erg goed maar door het ontbreken van de derde as kan het soms toch zichtbaar zijn in je beelden. Je kunt mooie foto's (12 megapixel) en video's (100 Mbit) maken met de Mavic Air, en biedt voldoende nabewerkingsmogelijkheden (kleurprofiel D-Cinelike).

Gemiddeld bereik

De Mavic Air maakt gebruik van een verbeterde Wi-Fi module en antenne's. Hoewel het bereik en de signaalkwaliteit beter zijn dan die van de Spark blijft deze sterk afhankelijk van omstandigheden en interferentie. Het signaal is gevoelig(er) voor interferentie, waardoor het bereik variabel en vrij beperkt is. De vliegduur is maximaal 21 minuten en is daarmee ruim gezien het bereik en de hoge topsnelheid. De Mavic Air is vooral bedoeld voor gemiddelde afstanden tot 1000 meter, hoewel het ons ook gelukt is om afstanden van 2 en zelfs ruim 3 kilometer te halen.

Niveau: hobby

DJI Mavic Air: your adventure unfoldsBereik (CE): 2000 meter

Vliegtijd: 21 minuten

Snelheid: 68,4 km/u

Gewicht: 430 gram

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: 4K Ultra HD / 2,7K / Full HD / HD

Foto: 12 megapixel(4:3 - 4056×3040 / 16:9 - 4056×2280)

Opvouwbaar: Ja (afmetingen: 49 x 83 x 168 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch

Obstakelvermijding: APAS, voorwaarts, achterwaarts

.

DJI Mavic Pro Platinum

De Mavic Pro Platinum (eind 2017) is een verbetering van de iconische Mavic Pro, de eerste opvouwbare drone van DJI en een revolutie in de wereld van drones. De Mavic Platinum is een robuuste drone die, zeker anno 2019, relatief voordelig is in aanschaf en desondanks serieuze prestaties en mogelijkheden biedt. De voornaamste verbetering van de Platinum was het stuk lagere geluidsniveau en de langere vliegduur (+3 minuten).

Update: de DJI Mavic Pro Platinum wordt niet langer geproduceerd door DJI en is alleen nog tweedehands verkrijgbaar. 
We adviseren om naar de DJI Mavic Pro 2 te kijken welke volledig vernieuwd is en veel meer functionaliteit biedt.

Goede beeldkwaliteit

De 3-assige gimbal camera van de Mavic Pro Platinum compenseert beweging van de drone (bv door harde wind) zéér goed en zie je niet of nauwelijks terug in je beelden. Je kunt prima foto's (12 megapixel, max ISO 1600) en prima video's (60 Mbit) maken met de Mavic Pro Platinum, en biedt voldoende nabewerkingsmogelijkheden (kleurprofiel D-Cinelike).

Maximaal bereik

Met het OcuSync 1.0 tranmissie systeem haal je prima 4 kilometer (zonder obstakels) terwijl je meestal nog vloeiende HD beelden op je beeldscherm ziet. In combinatie met de lange vliegduur en hoge snelheid gaat de Mavic Pro Platinum waar je maar wilt en heb je altijd maximale controle over je situatie en shots.

 

Niveau: hobby

DJI Mavic Pro PlatinumBereik (CE): 4000 meter

Vliegtijd: 30 minuten

Snelheid: 65 km/u

Gewicht: 734 gram

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: 4K Ultra HD / C4K / 2,7K / Full HD / HD

Foto: 12 megapixel(4000×3000)

Opvouwbaar: Ja (afmetingen: 83 x 83 x 198 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch + zender

Obstakelvermijding: Voorwaarts (stopt)

.

DJI Spark

De Spark (medio 2017) is tot op heden nog steeds de voordeligste maar geavanceerde drone van DJI met 2-assige gimbal beeldstabilisatie, geavanceerde flight controllers en een indrukwekkend arsenaar mogelijkheden. Deze "selfie" drone is ideaal om mee te nemen als vliegende camera voor een uniek perspectief tijdens reizen, uitjes en vakanties. De Spark kun je vanuit je handpalm lanceren en zonder afstandsbediening opdrachten geven, zoals volgen, foto maken en filmen. De Spark is hierdoor erg geschikt voor snelle point & shoot foto's en video's vanwege de PalmLaunch functie en zelfs geoptimaliseerd voor zéér korte afstanden (oa dmv Shallow Focus mode). Een geweldige drone om onvergetelijke vakantiefoto's en -video's mee te maken!

Update: de DJI Spark wordt niet langer geproduceerd door DJI en is alleen nog tweedehands verkrijgbaar. 
We adviseren om naar de DJI Mavic Mini te kijken welke volledig vernieuwd is en veel meer functionaliteit biedt.

Prima beeldkwaliteit

De 2-assige gimbal camera van de Spark compenseert beweging van de drone (bv door harde wind) vrij goed maar door het ontbreken van de derde as kan het soms toch zichtbaar zijn in je beelden. Je kunt mooie foto's (12 megapixel) en video's (100 Mbit) maken met de Mavic Air, en biedt voldoende nabewerkingsmogelijkheden (kleurprofiel D-Cinelike).

Klein bereik

De Spark maakt gebruik van Wi-Fi. Het signaal is vrij gevoelig voor interferentie, waardoor het bereik variabel en erg beperkt is. Je kunt de Spark met je telefoon vliegen, of zelfs met alleen handgebaren. Met een afstandsbediening neemt het bereik toe tot maximaal 500 meter; een OTG kabel kan dit nog verbeteren. De vliegduur is maximaal 16 minuten.

Niveau: ontdekken

DJI Spark: de ultieme selfie droneBereik (CE): 50-500 meter

Vliegtijd: 16 minuten

Snelheid: 50 km/u

Gewicht: 300 gram

Camera: 1.2/3" CMOS

Video: Full HD(1920×1080)

Foto: 12 megapixel (3968×2976) / 1440×1080 ShallowFocus / 2300×1280 (Pano, horizontaal) / 960×1280 (Pano, verticaal)

Opvouwbaar: Nee (afmetingen: 55 x 143 × 143 mm)

Return to Home: Ja / GPS

Active Tracking: Ja / optisch

Obstakelvermijding: Voorwaarts (stopt)

.

Ryze Tello, powered by DJI

De Tello (begin 2018) is een goedkope toy drone (ca €100) die desondanks volwassen vliegprestaties biedt vanwege de geavanceerde DJI flight controllers waar deze drone mee is uitgerust. De Tello lanceer je eenvoudig en snel door 'm in de lucht te gooien, en is daardoor ideaal voor snel point & shoot werk. De Tello is vooral heel leuk om mee te vliegen, zeker in combinatie met 3D Goggles (telefoon). Daarnaast kun je de drone zelf programmeren voor het uitvoeren van stunts en patronen.

Matige beeldkwaliteit

De 5MP camera heeft geen mechanische stabilisati maar desondanks kun je onder de juiste omstandigheden best leuke foto's maken. In video's zie je de beweging van de drone wel duidelijk terug.

Zeer klein bereik

De Tello vliegt op een Wi-Fi signaal met een bereik van 50 meter en een maximale hoogte van 10 meter. De drone is erg windgevoelig en waait makkelijk weg, dus kan niet te hoog vliegen. De vliegduur per accu is ongeveer 13 minuten. De Tello is met name bedoeld om lekker mee te racen en snapshots te maken.

Niveau: ontdekken

DJI Mavic Air: your adventure unfoldsBereik (CE): 50 meter

Vliegtijd: 13 minuten

Snelheid: 15 km/u

Gewicht: 80 gram

Camera: 1.2/3" CMOS (5 megapixel)

Video: HD ready (720p)

Foto: 5 megapixel

Opvouwbaar: Nee (afmetingen: 42 x 98 x 92,5 mm)

Return to Home: Nee*

Active Tracking: Nee*

Obstakelvermijding: Geen sensoren

* De nieuwe TelloFPV app biedt nieuwe mogelijkheden voor de Tello, waaronder Return to Home en tracking. Je moet extra betalen voor deze app. Lees de Tello productpagina voor meer informatie.

.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Reageren