Advies en tips voor beginners

Vlieg veilig, dan heeft u er het langste plezier van!

Een nieuwe drone is opwindend, maar laat u daardoor niet verleiden tot overhaaste beslissingen. Het aantal crashes op de eerste dag is helaas erg hoog, en daarom hieronder alvast wat tips om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw drone kunt genieten.

DJI Care Refresh: snelle, voordelige vervanging bij crash

Een drone is een waardevol apparaat en een ongeluk zit in een klein hoekje. Sluit daarom Care Refresh af op uw drone. Deze "verzekering" van DJI dekt alle schade bij een crash van uw drone voor een vaste lage prijs. Zo vlieg je altijd met een gerust hart!

Voorzorgsmaatregelen en tips

•    Verzeker jezelf voor crashes met DJI Care Refresh waarmee je grote schade kunt afkopen voor een laag bedrag.
•    Net nieuw ontvangen? Pak alles rustig uit, lees de handleidingen en zorg dat u bekend bent met alle termen en alle knoppen op de zender.
•    Laad eerst de accu’s en remote controller volledig op!
•    Bekijk instructie video’s op YouTube en lees deze mail goed door
•    Oefen in de tussentijd alvast in een simulator (gratis)
•    DJI Go4 app (klein scherm)
•    DJI Assistant 2 (groot scherm, meer info hieronder)
•    Ga nooit vliegen wanneer de DJI Go4 app (rode) waarschuwing geeft en los deze eerst op (bel ons eventueel voor advies)
•    Check status van de accu, IMU en kompas vóór iedere vlucht. Let hierbij op afwijkende waarden van 1 of meerdere cellen van de accu.
•    Kalibreer het kompas op iedere nieuwe locatie
•    Pas op met Intelligent Flight Modes. Zorg dat er voldoende ruimte is en houdt altijd uw drone in het zicht en één vinger op de stop knop.
In Active Track bijvoorbeeld kan de drone achteruit vliegen om het doelwit in beeld te houden. U kunt dit eventueel verbieden in de Go4 app.
•    Gebruik de Return To Home (RTH) functie alleen als het écht moet. Bij voorkeur zelf terug vliegen (klik eventueel op het kaartjes linksonder om deze te maximaliseren).
Onder invloed van bv sterke magnetische interferentie of andere invloeden kan uw drone onbedoeld ergens anders heen vliegen. In het ergste geval kunt u niet meer op tijd terugkeren en land uw drone mogelijk ver bij u vandaan.
•    Pas op als u ergens onder door vliegt! Als onverhoopt de verbinding verbreekt zal de drone automatisch in RTH gaan en als eerste recht omhoog stijgen naar de opgegeven RTH hoogte.
•    Grijp een drone niet uit de lucht! Dit kan tot ernstig letsel leiden. Als het écht moet: pak de drone van onderen en kantel deze direct 90 graden om de lengte as van de drone. De motoren schakelen dan onmiddellijk uit. Dit werkt alleen bij DJI drones.
•    Uw drone gecrasht? Stuur altijd uw drone terug naar DJI voor maximale veiligheid: https://repair.dji.com/repair/index

DJI Assistant 2 + simulator

Download hier: https://www.dji.com/mavic-air/info#downloads)
DJI Assistant voor hun drones is absoluut iets waar u zich vroeg of laat mee bekend zou moeten maken wat ons betreft.
Hiermee kunt u firmware upgraden of terugzetten, sensoren calibreren, vluchtgegevens raadplegen, een vlucht simuleren met uw drone en nog veel meer.

Simulator: oefenen met je eigen drone en remote

U kunt in de DJI assistant ook virtueel vliegen met uw drone. Let op dat u de propellers verwijderd want de drone denk écht dat ie gaat vliegen (de motoren gaan daadwerkelijk draaien) maar alle commando’s en resulterende bewegingen worden op een scherm / monitor weergegeven. U bedient alles met de remote control. Dit biedt dé perfecte omgeving om kennis te maken en te oefenen met uw drone.

Dronekenner repareert geen drones

Vanwege de sterk verbeterde service van DJI in de afgelopen jaren sturen wij alle reparaties rechtstreeks door. Hierbij bent u verzekerd dat uw drone 100% gecontroleerd en gerepareerd wordt door de expert: DJI. Ook andere merken bieden wij aan bij de fabrikant.